Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

ЦЕНТРОВЕТЕ ЗАД УШИТЕ

ЦЕНТРОВЕ В МО3ЪКА НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


ЦЕНТРОВЕТЕ ЗАД УШИТЕ




Ако се разгневите, ще събудите енергията около ушите - центъра на разрушителните способности на човека. 8-122.



Вие имате едно гневно състояние. Казвате: Какво от това, че съм гневен? Да, но зад ушите във вас става силно прииждане на кръв, вие се силно зачервявате. Щом придойде толкова много кръв в мозъка, събуждат се известни разрушителни сили и тогава виждаме много хора в такова състояние чупят прозорци, блъскат врати и като изразходят тази енергия, казват: Аз съм малко нервен, малко съм възбуден. Не, ти си допуснал да се прояви в тебе един разрушителен център. Като се възбуди един разрушителен център, става търкане между въглеродните частици и те се запалват. Така се образува в организъма това неестествено горене. Затуй, когато човек се разгневи, усеща някакъв огън в сърцето си. Не мислете, че с тези разгневявания, викания, вие ще оправите живота. 43.3-14.



По-долните нишки отзад, зад ушите, произвеждат войнствеността в човека, а най-долу отзад - физическата любов в света. 120-295.



Причината за грубостта на човека се дължи на това, че центъра на разрушителността, която се намира зад ушите, е силно развит. Такъв човек трябва да изпраща енергията от този център към центъра на милосърдието. Той трябва да си каже: аз съм господар на силите в себе си. Както мога да бъда груб, така мога да бъда и милосърден - от мене зависи да дам ход на една или друга сила в себе си. 74-7.



Мускулите, физически сили, се локализират зад ушите. 80-154.



У хора с холерически темперамент са развити центровете зад ушите. 38-44.





НАГОРЕ